Casuta cu carti

Casuta cu carti

posted in: BLOG | 0

 

Casuta cu cartiIn America, renumitul filantrop Andrew Carnegie a initiat un proiect deosebit numit “Little Free Librarie” care se baza pe ideea de schimb de carti si acces gratuit la lectura in comunitati unde acest lucru era dificil sau imposibil.

Micile biblioteci sunt in mod traditional, niste casute de porumbei supradimensionate amplasate pe un pilon in locuri publice cu acces liber permanent. In alte cazuri, imaginatia creatorilor a fost lasata libera si astfel au aparut adevarate opere de arta.

Ideea mini-bibliotecilor a prins foarte bine peste ocean si a fost imprumutata ca model in multe alte tari. Comunitatile care nu au in apropiere o biblioteca publica, se bucura acum de micile casute cu carti.

“Ia o carte, lasa o carte!” este un indemn simplu menit sa asigure permanent o innoire a ofertei din biblioteca precum si continuitatea functionarii sale.

free public book exchange booth library kiosk frankfurt germany10-30-08BooksCasuta cu carti4_users_2000-1

Intr-adevar, fara paza, fara un sistem complicat de securitate, cu acces liber permanent pentru orice doritor de lectura, proiectul isi bazeaza succesul pe intelegerea utilitatii sale, respectul fata de ceilalti cititori/donatori, responsabilitate si bun-simt.

“Casuta cu carti” poate fi un proiect cu care sa dai startul implicarii tale civice!

1. Mergi la scoala sau la biblioteca, gaseste-ti parteneri cu care sa conturezi proiectul si puneti-l pe hartie ca sa-l puteti prezenta coerent, corect, cu avantaje, riscuri si necesar.

2. Atrageti sustinatori din randul institutiilor locale (Primarie, Consiliul local, preoti, cadre didactice, Politie, firme, etc).

3. Popularizati initiativa in cadrul comunitatii (afise, flyere, scrisori, prezentari la scoala si la gradinita, etc).

4. Implicati membrii comunitatii prin organizarea unei colecte de carti pentru oferta de inceput si materiale de constructie pentru mica biblioteca. Porniti un concurs de idei de constructie si decorare. Organizati consultari, dezbatere si vot pentru stabilirea amplasamentului bibliotecii. etc

5. Faceti o inaugurare deosebita a micii biblioteci si incercati sa atrageti cat mai multi participanti.

6. Continuati!

Solicitati sprijin trimitand un email trimis pe adresa: echipa@impreunaincomunitate.ro

 

Leave a Reply

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.